Østfold på web - nettsted om Østfold

iostfold.com
 bilforhandlere     buss     kart     togtider     opplevelser     rutetider     været     yr  

.

Hva er Moss og hvor er det?

Moss er en by i Østfold. Den ligger ved kysten mellom Son og Fredrikstad, på Oslofjordens østside. Utenfor byen ligger Jeløya.

Hvor kan jeg lese nyheter om Moss?

Avisa Moss Avis er en lokalavis for Moss. For å få informasjon om selve avisa ser det ut til at en må ty til andre kilder på intenett. Dagsavisen har også en side som omhandler Moss, og den sida heter Moss Dagblad. Leter du etter Moss Dagblad andre steder havner du muligens på en side om klær og kosmestisk kirurgi. NRK har et kontor i Østfold, nærmere bestemt i Fredrikstad. Nyheter har de samlet under Oslo og Viken.
Les om aviser og nyheter i Østfold.

Hva er Moss spesielt kjent for?

Moss er spesielt kjent for ferga som går over til Horten, på den andre siden av Oslofjorden.Kjørende slipper da å kjøre lenger nord for å komme seg til for eksempel Agder, om det er det som er målet med turen. Moss er også kjent for Mosselukta, som kom fra cellulosefabrikken. Denne gikk konkurs i 2012 - og lukta forsvant.

Er Moss en kommune?

Ja, Moss er en egen kommune, Moss kommune er navnet. Rådhuset ligger i Kirkegata 15 i Moss.

Hvordan er været i Moss?

Informasjon om været i Moss finner en på yr.no, eller hos storm.no. Kanskje likegreit å sammenligne været fra disse 2 med det samme, og da er det pent.no som gjelder.
Les om været i Østfold og se været i sanntid fra webkameraer i Østfold.

Hvilke steder ligger i nærheten av Moss?

Tar en en titt på kartet ser en at utenfor Moss ligger, som nevnt, Jeløya. Bak, altså på den andre siden av fjorden, ligger Horten, som en altså kan ta ferge til. Nord for Moss ligger stedene Kambo og Son. Inne i landet ligger Våler og litt sør-øst for Moss finner en Rygge og deretter Råde. Fra Råde er det 17 kilometer til Fredrikstad, i sørlig retning.

Muligheter for shopping?

I tillegg til butikker i sentrumsområdet finnes kjøpesenteret Amfi Moss i Dronningens gate. Biltema finner i Garnterveien ved Rygge storsenter. Meny-butikker finner en både på Amfi Moss, på Høyden og på Mosseporten. Obs Bygg Moss ligger i Årvollskogen.
Se også butikker.net for eventuelle andre butikker i Østfold.

Hvordan reiser en i eller til Moss?

En kan reise med ferge fra Horten til Moss. Østfoldbanene passer Moss, altså kan en ta toget som går forbi, enten sørover mot Fredrikstad og Halden, eller nordover mot Oslo. Det går selvsagt også busser i Moss, både lokale busser og busser som skal lengere avgårde, fore eksempel til Oslo eller Fredrikstad. Båt som går i rute; mellom Son og Aker brygge går det båt, i alle fall i sesongen. Men da må du altså til Son, som ligger 15 kilometer nord for Moss.
Les om rutetider for Østfold.

Hvordan kan en overnatte?

Det finnes hoteller og andre overnattingsmuligheter i Moss.
Les om overnatting i Østfold.

Noe spesielt å gjøre i Moss da?

Les om opplevelser i Østfold.

Om tjenesten - Om personvern
Nord-Troms Web © 1999-2024